Bröllop på Örtofta Slott

Karen och Daniel träffades på en ”blind date” som deras vänner ordnat.
Karen är född och uppvuxen i Kalifornien och bröllopet som hölls på Örtofta Slott i Skåne skulle självklart ha många Amerikanska inslag och iom många av gästerna inte varit i Skåne tidigare skapade Karen och Daniel en hemsida med all information om bröllopshelgen, boendet och med tips om Skåne som exempelvis deras favoritfik i Lund, bästa utflyktsmålet på Österlen och andra roliga sevärdheter.

Mitt första samtal med Karen berättade hon att deras grej är Tv-serier och att hon är löjligt förtjust i ballonger, så vi klurade lite på hur vi skulle få in dessa inslagen i bröllopet.
Det blev att borden döptes efter serier de gillar och backdroppen en ballonggirlang.
Det var första gången jag jobbade med ballonger på det sättet, kul var det och fint blev det.

Vigseln hölls utomhus med Örtofta slott i bakgrunden och middagen och festen hölls i magasinet som har ett rustikare utseende.

Jag fungerade lite som ett bollplank för Karen och Daniel i planeringen och dekorerade lokalen och vigselplatsen dagarna innan och under bröllopsdagen.
Bröllopskoordinering/dekorering – Savanna Fihnn/ Savannas Drömmar
Plats: Örtofta Slott
Fotograf: Loke Roos
Blommor – Kreativa Blomster
Klänning – St. Patrick från Proms & Weddings
Brudskor – Betsey Johnson
Kostym – Oscar Jacobson från Marty
Inbjudan – Frida Rundberg
Program (vigselprogram och festprogram) – Design: bruden (Karen Paulson); Tryck: Just Nu
Catering – Flädie Mat & Vingård
Ljuslyktor – Gerda Decor

 

Bröllop på Örenäs slott

Efter att ha flyttat till Norge blev Hanna och Philip förälskade i både varandra och i friluftslivet. De blev nämligen ihop matchade av deras föräldrar som är arbetskollegor när Hanna skulle flytta till grannlandet som Philip hunnit bekanta sig med en tid innan.

Nu åker de både längdskidor och har bestigit berg ihop och hur bjuder man då in den nya livsstilen i sitt bröllop? Jo, de tog fram ett monogram med berg som bakgrundsymbol, de döpte borden efter berg de bestigit och namnskyltarna var små berg av trä som placerades vid varje stol, tom placeringskorten utanför matsalen satt på längdåkningsskidor som skröt om årliga Vasalopp. Även backdropen var format som ett berg med ”snö” på och kolla in tårtan längre ner =)

Och det var jag som fixade så att deras vision kom till liv. När jag dekorerade de vackra salongerna på Örenäs slott under bröllopsdagen kom föräldrarna till brudparet in och tackade och sa ”Det är tack vare dig som jag har kunnat sova i natt”, så fint att få höra.

Koordinering/dekorering: Savanna Fihnn/Savannas Drömmar
Plats: Örenäs Slott
Fotograf: Loke Roos

Sommarbröllop i nordvästra Skåne

Har man aldrig varit på ett bröllop eller om det var väldigt längesen man var på ett bröllop kan det vara extra svårt att veta hur man ska planera ett bröllop i ett hav av möjligheter a.k.a ”bröllopsdjungeln”.

Så var det för Sara och Eric och det var där jag kom in i bilden. Jag stöttade upp med tips och råd och följde med genom hela planeringsprocessen. Jag såg också till att deras visioner blev verklighet genom att styla och dekorera lokalen så som vi diskuterat och de önskat.
Och vackert blev det! =)Dekorering/Styling: Savanna Fihnn/Savannas Drömmar
Plats: Ströveltorps Bygdegård
Fotograf: Wima Photography
Klänning: Proms and Weddings
Kostym/skor: Sir of Sweden
Dekorationsblommor: Blomsterkompaniet
Trycksaker: Elins Art Studio

Bröllop i Barsebäck

Bruden är uppväxt i Barsebäck, brudgummen i Tyskland och de bor i London, då blev det ett influerat bröllop i Barsebäck.
Iom brudparet var i London så blev min roll mer att träffa leverantörer, göra inköp och att fixa mycket med det praktiska på plats. När de var på besök i Sverige för att planera åkte vi runt och träffade alla leverantörer vi valt ut för att ta de sista besluten. Ett mycket roligt uppdrag, vi planerade i över ett års tid och resultatet blev magiskt!

Jag och min assistent (min man, bästa assistenten- Han kan allt och han vet vad han bör rådfråga mig om innan beslut fattas, perfekt!) var på plats i Barsebäck från onsdag till sen söndag för att fixa med ALLT egentligen, så brudparet och deras familj kunde njuta av en fantastisk helg som inleddes med middag på restaurang för alla gäster som flugit in från hela världen faktiskt och avslutades med en solig och helt fantastisk brunch på samma plats som vigseln ägde rum dagen innan.

Upplägget för bröllopshelgen var:

Fredag:
Middag med gästerna på restaurang
Lördag:
Vigsel
Mingel med Alte Kamereren
Middag
Fyrverkerier och fackeltåg till klubbhuset
Tårta
Dans
Söndag:
Brunch och bad

 

lisastephan5

lisastephan2

 

lisastephan4

 

lisastephan6

 

Lisaochstephan1

 

lisastephan1

 

lisastephan7

 

lisastephan8

 

lisastephan9

 

lisastephan10

 

lisastephan11

 

lisastephan14

 

Location: Barsebäck
Photographer: Lina Arvidsson
Tent: Nordic Stretch tent
Rental: Fest och Tält, Partyrent
Flowers: Blomsterkompaniet
Weddingplanner/Stylist: Savanna Fihnn
Dress: Dolce Gabana
Catering: Saltimporten Canteen
Dj/Light and sound: DJ Robban
Brunch: Nordic Street Food
Coffeetruck/Music: Barista Kollektivet

 

lisastephan3

 

”Thank you Savanna for all your hard work, you are a star – We couldn’t have done it without you”
-Liz and Stephan

Bröllop med mitt porslin

I helgen när jag firade min födelsedag var det bröllop på vackra Agneshill.
Det var rara Gabriela och Sebastian som gifte och de hyrde sitt porslin av mig, så här fint dukade de i festlokalen.

DSC_0094

DSC_0095

DSC_0099

Rödvinsglas, vitvinsglas, vattenglas, förrättstallrik, varmrättstallrik och vackra silverbestick, romantiskt och stilrent.

DSC_0096

DSC_0098

Nu har Savannas Drömmar även kaffekoppar med fat och assietter, vackert och noga utvalt

DSC_0107

DSC_0110

DSC_0111

DSC_0109

DSC_0104

Snyggt med runda bord! Gabriela och Sebastian valde att inte ha honörsbord utan vid deras bord satt tärnor och bestman(’s ?) Här sätter några vänner upp blomsterklädda ramar, några av dem hyrde paret av mig.

DSC_0103

All lycka och kärlek till Gabriela och Sebastian

Cocktail Party

Idag fyller jag år, 30 jordsnurr ;) det firade vi i lördags med en hejdundrande fest, cocktailparty med temat ’Riviera Chic’, inhyrda bartenders från Cocktailkungen och livebandet ”lillebror” hela vägen från Göteborg/Stockholm.
Lyckad kväll och tacka alla som var där och för alla fina presenter jag fått!

riviera

DSC_0129

DSC_0148

DSC_0157

DSC_0172

bild-2

DSC_0163

DSC_0164

DSC_0170

mmm världens godaste och finaste tårta från Ultimate Cake vanilj, vitchoklad och citron, tur där blev lite över! =)

DSC_0213

Nu ska jag diska 70 kuvert (uthyrning i lördags) kolla film och äta godis, i eftermiddag blir det nått litet äventyr och middag med min familj.

Vintage Glam

Jag dör lite var gång jag ser dessa bilder, är inte detta ”classic beauty” så vet jag inte vad som är.

savannasdromamr.se-bernadette3-685x1024

savannasdrommar.se-bernadette4-685x1024

Amandas hår har Sherri Moradi fixat och hon bär klänningen Bernadette som går att hyra, mer info här

savannasdromamr.se-bernadette1-685x1024

savannasdrommar.se-bernadette6-682x1024

savannasdrommar.se-bernadette9-685x1024

Vintagehandskar

Varm och fin om händerna, inte bara det utan en detalj som handskar kan verkligen göra looken komplett, det hänger på detaljerna.

86

Hyr dina handskar och andra accessoarer här

DSC_0246-1024x685

DSC_0367-685x1024

DSC_0191-685x1024

DSC_0375-685x1024

Europatrip 2014

Då var vi hemma igen från vår andra Europa trip, en minivariant av vår bröllopsresa förra sommaren. Älskar verkligen att köra ner till Italien och Frankrike genom Österrike/Schweiz eller Rute Napoleon i Frankrike, det är något visst med bergen och att ta sig dit man vill, planerat eller oplanerat. Vi hade lite otur med vädret, det var inte lika fint som här hemma så vi har återigen på en semester fått stalka solen och la om vår inte allt för planerade rutt. Sol, bad, vinprovningar, gooood mat, utflykter ja, vi har gjort lite av allt. Tänkte dela med mig av lite bilder från resan och några tips.

Riva del Garda

DSC_0060

DSC_0056

resa1

Vi var 4 par som hyrde hus en vecka i Marche i Italien.
Huset var väldigt karismatiskt och låg uppe på en kulle med fantastisk utsikt, med bil kunde vi ta oss till närliggande städer och stränder. Huset hyrde vi genom Emma Villas och jag tror faktiskt inte att jag skulle rekommendera detta huset till någon, vi blev lovade en massa som helt enkelt inte funkade eller inte fanns, men nu har vi gjort det och är erfarenheter rikare och vi hade en mysig vecka ändå.

DSC_0363

DSC_0160

resa4

resa1

resa2

resa5

resa3

DSC_0125

DSC_0095

DSC_0172 (1)

DSC_0190

resa9

DSC_0225

DSC_0275

resa8

DSC_0347

resa6

DSC_0352

Efter veckan i huset delade vi på oss, jag och Macki och ett annat par körde till Florens och mot Garda igen som vi tyckte så mycket om. Där passade vi på en dag att gå på vinprovningar i Amarone vinernas hemtrakter.

resa17

DSC_0403

resa11

DSC_0454

resa

DSC_0441

resa18

Valpolicella

resa16

Detta här är mitt tips, inte nog med att det är otroligt vackert kring Garda och Valpolicella och jag tycker att man ska åka hit, titta på den vackra omgivningen och gå på vinprovning för detta Amaronevinet var det godaste jag någonsin smakat och det är också härifrån det kommer ursprungligen, det kom till av en slump i slutet av 60-talet. Men denna pärla, detta pampiga ställe kan man också hyra till bröllop!!

Villa Mosconi Bertani

resa12

(lånade bilder) /

maxresdefault muse03-3x2 muse04-3x2 10506958_653179601427258_415951055885625557_o

/

resa15

DSC_0545

DSC_0536

DSC_0563

resa14

åhh så underbart! Gå in på deras sida och kollade på det vackra filmklippet. De spelade även in en rosceremoni av senaste Bachelorette USA här.

Här efter åkte våra vänner hem och vi som snackat om att åka Wien-Prag-Berlin-hem, la om rutten pga åskovädret som skulle härja här 10 dagar fram och åkte till Cannes där solen skulle skina, gjorde lite repriser från förra året som att äta på favoritrestaurangen, gå på parfymhus i Grasse och äta skaldjur deluxe!

resa19

Sen påbörjade vår resa hemåt, genom Frankrike och rute Napoleon, men ca 2,5 timme från Cannes stannade vi över på ett litet hotell i en bergsby nära Gorges du Verdon där man kan trampa trampbåt, paddla kanot eller som vi gjorde åka elbåt genom vad som kallas för Europas Grand Canyon, otroligt vackert!

DSC_0479

resa20

Denna gången kom vi inte hem med 35 vintage brudkläningar utan vi fyllde mest bilen med goda viner, men jag hittade två brudkronor, en i silver och en i guld, som finns att hyra här på bloggen.

krona1

krona2

krona3

Bröllopslekar och drinkkväll

Igår hade vi drinkkväll med brudparet som gifte sig mitten på juni, vars bröllop jag koordinerade, se bilder från deras bröllop här.

Tärnorna och jag planerade en lek till brudparet som lektes på bröllopet, en stillasittande lek (I love) som liksom förlänger bröllopsdagen, ett helt år kan man säga. Leken går till så här: Man har en låda med 12 lappar i, en för var månad. Lådan ska vandra mellan gästerna till musik och när musiken stannar, ska den som håller i lådan dra en lapp och läsa vad den ska göra för brudparet och när, ex ”bjud brudparet på julbak i december”.

Den som fick ”drinkkväll i juli” är på semester hela juli månad, så jag och tärnorna med respektive tänkte att vi tar den och startade igår upp ”bjud brudparet på- året” med drinkkväll- färgstarkt, gott och mycket mycket trevligt.

DSC_0172

Pina Colada- Champagne med kokoskant

drinkkväll

drinkkväll1

DSC_0196

Mimosa, Strawberry Daiquiri, Mojito, Beer Mojito och Apple Martinis

Och alltså vet ni vad jag fick av dem igår!? Helt galet! Bara för att de var såå nöjda med mig som bröllopsfixare, att deras dag blev precis som de önskat och mer där till, vilket såklart är den bästa belöningen jag som bröllopskoordinator någonsin kan få. Förutom det då, så fick jag alltså ett presentkort för två på Asia Spa i Varberg (!!) – Spa, 3 rättersmiddag, övernattning och frukostbuffé. Hur glad blir man inte!? Underbart! Mmm vad jag ska njuta, jag ska ta med mig min älskade man (som låter mig ha alla dessa projekt igång som ibland tar över vårt hem totalt, utan att han ens rynka på näsan det minsta <3) han kan också behöva lite avkoppling, kanske kan vi åka dit när vi firar 2 årig bröllopsdag, så mysigt!

DSC_0059