Jag har fått lite efterfrågan på livstilsinlägg och recept, så ikväll när det är knytis-galej så ska jag stå för efterrätten och det receptet tänkte jag klart dela med mig av. Tårtan helt raw, men ikväll kommer jag nog servera vaniljglass till. Mums!
Kör 8 nävar mandel i en matberedare
tillsätt
4 nävar kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
citronskal från en ekologisk citron
tillsätt sen
5 nävar russin
2 nävar torkade blåbär
10 urkärnade färska dadlar
citronsaft från en citron
Då ska du få en konsistens som ska se ut så här, som lätt går att trycka ut i formen men som ändå känns fast
Täck över och ställ in i frysen så länge
Kör sen cashewnötter till ett fint pulver, jag brukar använda en kaffekvarn till detta
ca 7 nävar cashewnötter
1 tsk vaniljpulver
3 dl vatten
Tillsätt Veggiset, som gör att cashewkrämen stelnar, det fungerar som gelatin fast det är helt vegetariskt
Häll cashewkrämen över dadelbotten och ös på med frysta blåbär, täck över och låt stå i kylen en stund.
Serveras med färska blåbär och hallon- varning för extrem längtan efter sommaren!
Den var så god! :)