Trä, trä och trä

Trähus, träbalkonger, träskulpturer och en och en annan jultomte, gissa var vi är!?
… i Schweiz! Adelboden för att vara mer exakt.

När vi kör hit är det dimma och 12,5 grad. Lite kusligt att köra i bergen när det var så dimmigt.
Vi åkte tåg med bilen genom ett berg, det tog ca 15 min, skulle vi välja att köra runt berget då skulle det ta 2 timmar! Det var alldeles mörkt inne i berget och man satt där tyst i sin bil och lyssnade på det gnisslande tåget, hade jag varit själv hade jag varit sketa rädd, en perfekt scen ur en skräckfilm.

savannasdrommar.se schweiz

savannasdrommar.se schweiz1

Det är något magiskt med berg, de är så mäktiga och bullriga, jag tror nog att min fascination av berg kan vara för att jag är från platta skåne.
Jag har alltid velat se bergen på sommaren, jag har bara sett så här stora och höga berg på vintern när de är helt vita och krispiga, nu var de allt annat än det, dom var frodiga och grönare än något annat jag sett och här och var stod det getter och betade i märkliga vinklar.

savannasdrommar.se schweiz 7

Vi bodde jätte fint på ett hotell med spa, inomhus- och utomhuspool med utsikt över bergen. Det var en märklig känsla att ligga där i poolen och kolla på bergen med snö på toppen.

savannasdrommar.se schweiz2

Bergstoppen speglas i poolen

savannasdrommar.se schweiz4

Pooler i rostfritt stål, super snyggt och så fräscht att man blev törstig, kändes som man simmade runt i ett glas med Evian.

savannasdrommar.se schweiz3

savannasdrommar.se schweiz5

savannasdrommar.se schweiz6

savannasdrommar.se schweiz4

Vi kollade in området och la märke till att alla husen såg mer eller mindre likadana ut, mörkt trä med viss utsmyckning, gröna detaljer runt fönstren och med rosa och röda blommor i blomlådor.
Är Schweizarna lite inrutade?
Det fanns även några som antingen inte orkade plocka undan julen, för den kommer ju så snart igen eller bara gillar tomten så in i norden att han får stå framme året om.

savannasdrommar.se schweiz8

savannasdrommar.se schweiz9

savannasdrommar.se schweiz10

savannasdrommar.se schweiz12

Vi hittade ett vattenfall också, iaf kändes det som att vi hittade det, kändes som vi var dom första där, helt orört och naturligt och väldigt mäktigt, Marcus ser ut som en liten myra där han står på stenen.

savannasdrommar.se schweiz11

Mot Berlin och second hand/vintage butikerna!

2 comments on “Trä, trä och trä

 1. Josefine says:

  Hej Savanna! Så fin din blogg blivit! Så välskriven och väldigt fina bilder. Alltid ett nöje att titta in här. Häromdagen kollade jag på aftonbladet.se, där dem hade ett reportage om ”25 coola pooler i världen”. Där såg jag en så fin bild från Adelboden som jag blev så förälskad i. Och så hittar jag Macki i den poolen här!!!! :) Så coolt! Vilken härlig semester ni verkar ha haft! Kram Josefine

  http://www.aftonbladet.se/resa/article17190867.ab

  View Comment
  • Savanna says:

   He he ja, jag vet! Vi var på väg dit och ser den bilden.. DIT ska vi! =D
   Kul att du är här inne och kollar! Hoppas allt är väl!? Kram

   View Comment