Vi tar längre semester och återvänder…

Vi saknade alla charmiga, gästvänliga och trevliga fransmän så vi åkte tillbaka till Frankrike. HA HA!
Nej, det kan jag säga att det var inte det som fick oss att förlänga semestern några dagar utan vi ville leka mer med kompisarna som hyrt en lägenhet i Juan le Pins utanför Antibes.

Långa dagar på stranden, mysiga kvällar på terassen, otaliga omgångar av kortspelet Chicago, som jag kanske förstår.. kanske inte, vi får väl se nästa runda.
Att bestämma helt själv vad man ska äta och laga efter en månad av hotell och restaurang mat känns som den största lyxen, konstigt att det blir så, vardagen känns som lyx när det inte är en självklarhet eller en möjlighet.

savannasdromamr.se rivieran 7

Hampe och Dampe
Killarna köpte båt! ..nej, ingen sån båt.. en gummi båt, för två (!!)  Men då kunde de leka ute på havet hela dagen med att snorkla efter ”skatter” – ett par blingiga H&M solglasögen, ett strandrack, en badboll och en söndring 10 Eurosedel och dricka öl och känna sig som pirater medan jag och Anna kunde ligga på stranden och snacka, sova, läsa och sola ifred, hur länge vi ville (!) utan att någon blev uttråkad och tetig.

savannasdrommar.se rivieran 11

En utflykt till världens dyraste loppis i Nice gjorde vi, blev en lampa och två kranar till ett framtida utomhuskök som vi drömmer om.

savannasdrommar.se Rivieran1

savannasdrommar.se rivieran

Vi åkte till Parfymens mecka, Grasse och gick på parfymhuset Fragonard, riktigt läckert med ett museum men alla gamla förpackningar och man fick se hur de framställde parfymen back in the days. De har en shopp, där gick jag och Anna runt länge för att känna,klämma och lukta på tvål, lotion,doftljus och såklart parfymer.
Men till slut blev man snurrig av alla dofter och kände knappt någon skillnad för allt man luktat på satt på nästippen, så jag fick tag i ett kanske lite udda doftljus -mynta och basilika! ja ja, vi får väl se sen om det är någon hit. Man ville ju ha allt, det var så fina förpackningar och de hade ställt upp allt så fint och inbjudande, men det var mycket som var för starkt för mitt svenska doftsinne (och då är jag ändå lite Italienare har vi ju kommit fram till)

savannasdrommar.se Rivieran2

savannasdrommar.se rivieran3

Gatorna i gamla stan Grasse doftade Jasmine, då och då sprutade det ut ånga som doftade gudomligt, det satte sig som en fräsch bris på huden och kläderna och efter våra inköp av lavendel, Provance-kryddor och parfymer satt vi som ett väldoftande moln i bilen tillbaka till Antibes.

savannasdrommar.se rivieran5

savannasdrommar.se rivieran6

savannasdromamr.se rivieran 4

Under våra dagar med kompisarna gjorde vi en favorit i repris.. Vi tog tåget in till Cannes för att äta den godaste maten och se fyrverkeri-tävlingen, denna gången var det Kinas tur och jag fick gåshud så pampigt det var.

Det blev en galen kväll i Cannes, jag kan bara avslöja att mina skor blivit förstörda och jag har fått ett stort hål i min klänning som vi en stund innan den ”olyckan” sagt var en himla bra klänning för så här varma klimat och att jag alltid borde ha den med mig på solsemestrar! I guess not! Men kul var det!

savannasdrommar.se rivieran9

Ser ni så lycklig jag är, ricotta fylld ravioli med tryffelsås aaaahhhhhh

savannasdrommar.se rivieran 10

Antibes

savannasdrommar.se rivieran8

Tack för fina dagar kompisar!
Jag ska banne mig vinna i Chicago nästa gång!