1 advent

Som ni nog förstått så älskar jag julen, den är helig för mig, man umgås med nära och kära och pysslar om sitt hem som aldrig förr, man kryper upp i soffan under en filt och kollar filmer och serier i ullstrumpor och med en stor kopp te i handen. På julafton är vi hos mamma, som lagat rent för mycket mat, det brukar sluta med att vi tar EN prinskorv och EN köttbulle bara för att man ska, efter att ha ätit så mycket lax, sill, vörtbröd med gräddost och massa annat gott och ändå.. ändå, tar man flera omgångar av gröten för det är ju en tävling det där, man måste ju hitta mandeln så man kan få chokladkakan som man knappt ens orkar kolla på för att man är så mätt och man är så nöjd, sen slänger man sig på soffan framför brasan i matkoma innan klapparna delas ut, det är livet. Naivt nog känns det som att det är fred på jorden den 24 december.

I år blir det en röd jul, de senaste åren har julen varit vit och krispig men i år ville jag ha den lite murrig och mer traditionellt.
 savannasdrommar.se advent1

savannasdrommar.se advent

Candy apples på björsocker, smält socker i lite vatten, doppa äpplet och strö på mer socker, både fint, gott och ett nyttigare alternativ

savannasdrommar.se advent2

De röda rutiga kuddarna har jag beställt från Zalando

savannasdrommar.se advent4

savannasdrommar.se advent5

savannasdrommar.se advent10

Igår hade vi Thanksgiving hos oss med några vänner, mysigt och gott var det. Vi hade kalkon, sötpotatis i ugn, vegetarisk gryta och saffranspannacotta till efterrätt. Toppen kväll!

savannasdrommar.se advent7

savannasdrommar.se advent8

savannasdrommar.se advent9

och tacksam är jag <3

Comments are closed.