Hipp Hipp Hurra!

Vilken födelsedags-helg! Inte nog med att jag hade bolibompa-namnsdag på min födelsedag, jag har fått pussa och gosa med min brorsbarn, firat med kräftskiva på gården och blivit bortskämd med mammas goda mat.. toppen helg!

Är det fest, är det photobooth!

savannasdrommar.se fodelsedag

savannasdrommar.se fodelsedag1

När jag vaknade på min födelsedag innan min man, hade jag kunnat ligga kvar och låtsas sova, så att han fått fixa med frukost och sång, då hade jag vaknat när han tagit första ton, kliat mig lite i ögonen och sagt ” åh ja, just det.. det är ju min födelsedag” som om jag inte legat sömnlös hela natten ivrig och nyfiken på min present.. men jag gick upp efter ha hostat, harklat, vänt och vridit mig helt i onödan, inte en enda reaktion han låg i ide.
Födelsedag var det ju så då fick det bli nått lite extra, jag testade en ny grej bananpannkaks-muffin med smak av apelsin och nejlika, en riktigt höstspecialare.

Så här gör du:
Dela upp äggvita och äggula på 5 ägg
mosa 2 bananer i äggulan
blanda ner 1 dl boveteflingor
1tsk björksocker
1krm vaniljpulver
1tsk mald nejlika
riv skalet av en halv apelsin och pressa ur saften

Vispa äggvitan fluffig och blanda ner det med de andra ingredienserna och vispa ihop

in i ugnen på 150 grader i 8-12 minuter, gör stickprov

Gör inte som mig och missa muffinsformarna!

DSC_0519

DSC_0527

Comments are closed.