Nu är semestern över och det är dags att få tillbaka energin.. låter fel va!? Men det har inte varit lätt att äta rätt på resan och allt socker och vetemjöl har satt sina spår. Jag är trött, hängig och min hy är upprörd på mig, så nu blir det nyttigt för hela slanten!
Tänkte dela med mig av ett favoritrecept, helt utan socker, vetemjöl och komjölk
Kycklingsfrikadeller i currydoftande äpplesås
Riv en halv Purjolök, 2-3 Äpplen, 1 stor Sötpotatis och 1 Palsternacka i en matberedare eller ett rivjärn
i med detta i en kastrull och häll på Vatten och Soyamjölk så att det täcker, 50/50.
Låt puttra ett tag med en Buljongtärning i, 2 msk Curry, Salt och Peppar. Jag häller i lite Gurkmeja för färgens skull.
Blanda Kycklingfärs, 2 Vitlöksklyftor, Salt och Peppar och forma bollar med en sked och lägg i den puttrande såsen, bollarna får en fast hinna med en gång.
Är såsen klumpig så mixa den med en stavmixer innan du lägger ner frikadellerna.
Låt puttra i 20-30 min
Till detta har jag gjort en energidryck delux på Morötter, Ingefära och Rödbetor
och så Bönpasta till det. Gott!
Nu när jag har fått tillbaka sockersuget så måste jag ha kvällssnacks, Äpple- och Mangochips!
Skär äpplena i tunna skivor, lägg ut på bakplåtspapper och snåla inte med kanel! Mangon skar jag med osthyvel.
In i ugnen på 100 grader i ca 2 timmar men glöm inte att ha ugnsluckan på glänt, annars blir det bränt. Vill du göra rawfood av det så sänk värmen till 40 grader i mååånga timmar
Glöm inte att välja ekologiska råvaror så att det verkligen ÄR bra för dig.